dinsdag 31 maart 2009

I am ready for spring


My gardenquilt is finished. Here you see the result, you can use the quilt on both sides.... let the sun come out and if there is too much wind, I cann hide under my quilt ...... I love spring... but now even more !!!!

maandag 30 maart 2009

this is just one !!


And here you see just one of them.

Crochet


Another project, not nearly finished. But someday it will. I like to make this little squares, it is simple piecefull and quick and you cann do it everywhere.

A quilt for the rabbits


Something I did a while ago. I made a little blanket for the babyrabbit. Our youngter loves too play wuth them... but ofcourse she was worried that the babyrabbits didn't have it warm enough .... well now the have !!

work in proces


This is how I made the logcabin, piece by piece. It is almost finished and if it is I will show the result. Only one last row !!! Yoehoe !!!

zaterdag 28 maart 2009

Bijna Pasen


Voor Pasen kunnen we natuurlijk ook weer iets verzinnen om te maken, ik heb deze twee eierwarmers gemaakt. Erg leuk om te maken eerst borduur je de eitjes en daarna in elkaar

gezet het ecru randje is met de naaimachine gedaan.

Schooltas


Zoals je bij het kopje breien kunt zien had ik de tas al af, maar hij was nog niet gevilt. Op 40 graden in de wasmachine, met een beetje waspoeder is dit het resultaat een super dikke tas, die inmiddels elke dag mee naar school gaat.

donderdag 26 maart 2009

logcabin




Dubbelzijdig ?? Ja dit is dus de andere zijde je naait het gelijktijdig en het is zo'n leuk effect je kan de andere kant heel anders maken. Andere kleuren en een ander patroon. Nu alleen nog de randen van de quilt vandaar dat je die nu niet ziet die zijn nog niet af.

logcabin




Even een update over mijn dubbelzijdige logcabin, ook hier was ik al af en toe mee bezig. Inmiddels had ik diverse rijen klaar, maar nog steeds geen puf/durf om ze aan elkaar te zetten, dat moet namelijk heel nauwkeurig anders ziet het er niet uit. En ik moest iets verzinnen voor het feit dat er geen fuchsia stof meer was... zoals je ziet is dat probeem opgelost met roze, ook leuk toch ??

zondag 15 maart 2009

Furlough


Een onwijs leuk blok om te maken.... hmm... hier moet je heel precies voor zijn, tja en dat ben ik niet maar, het is toch wel aardig gelukt met veel geduld en het nodige "uithaal werk". Een blok zoals deze noem je ook wel een trip around the world heb ik van C onze lerares vernomen.

Present Deplorable State


En nog een huiswerk blok, deze keer hebben we er 5. Er zijn er nu 3 af, nog 2 te gaan.

Huiswerk


Declaration of War. Op 14 april 1861, schreef Rebecca Loraine Richmond in haar dagboek dat de civil war een feit was en ze maakte dit blok, net zoals wij.

The Civil war Dairy Quilt


Het is een quilt die uit 121 verhalen bestaat en dus 121 blokken groot is. Elk blok is anders en het is in the Civil War gemaakt. Rosemary Young heeft er een boek over geschreven en hiernaast zie je een afbeelding van hoe hij moet worden.
Read authentic dairy entries of 10 women living during the Civil war. From teenage girl to confederate spy, you will experience life as these women did - under different circumstances, at different ages, and in different parts of the country. Create a quilt that reflects the sentiments in tehse dairies entries - courage, tragedy, humor and love - that will be treasured, as tehse women's stories are, for generations to come.

Love Letter



Een Love Letter, die moet natuurlijk een roze.

Yankee Papers


Een van de vele Roze blokken uit mijn quilt.

Mail Delivery


En nog een blok

Texas Rangers


Een nog een blok van de civil war dairy quilt. Allemaal kleuren groen omdat de brief die erbij geschreven is gaat over een Brother Urban die naar de bowling Green ging en een stul tuin verkocht, de orginele quilt heeft hier ook veel groen gebruikt.

Union Soldiers


Op 16 febr 1862 waren het de eerste Union Soldiers die gezien werden vandaar dat ze dit blok maakten.

Draft Threat


EEn blok van Eldress Nancy Elly Moore, wat een namen hadden ze toen nog.

Gloomy Prospects

Het 2e blok uit de 2e rij, van Rachel Young King Anderson.

Feeding the Rebels

Een al eerder gedaan blok van de civil war dairy quilt. Was nog niet echt aan het uploaden van oude blokken toegekomen, maar probeer er vandaag een paar te doen.

woensdag 11 maart 2009

Vintage Angel


Helemaal weg ben ik van het merk Tilda. Deze pop is een voorbeeld van wat ze maken. Heel lief had ik een pakketje van M en G gekregen...... en op de ogen na.... ik weet het, t komt goed maar daar moet ik echt nog moed voor verzamelen om 2 puntjes te zetten ( zonder dat ze uitlopen)... is zij af. Is het geen schatje.

Gebreide tas

Iedereen een tas, inderdaad de tas voor N is ook af..... inmiddels heeft hij de wasmachine al gezien en is gevilt... daar komt ook snel een foto van op het blog. Hier is hij nog enorm groot gebreid, maar nog niet gevilt.

Ta da !!!!


En hier hangt hij dan..... de blokken zijn op de hand gequilt.... deuren open ...misschien nog een beetje koud.... de quilt hangt erover je kunt hem zo pakken..... heerlijk zo n eerste lente zonnetje !!!!!

Quilt af


Al heel lang heb ik deze quilt bijna af liggen, maar hoe ga ik hem nu afmaken. Ik had bedacht er driehoekige punten aan te zetten zoals bij een Dare Jane Quilt. Maar aangezien ik samen met M besloten heb dit als volgende project te gaan doen..... waren de punten niet meer nodig, maar wat dan..... Inmiddels hebben we een stoel voor de openslaande deuren staan... in de gele kleur en klaar was het idee....ik zet er gewoon een simpele rand aan dan is hij precies groot (klein) genoeg om daar overheen te passen.

civil war quilt update

Laatste gemaakte blokje voor de cursus civil war dairy quilt

zondag 1 maart 2009

Civil war The great Bazar

The great Bazar, een blok wat bepaald niet makkelijk te maken is terwijl het er lekker easy uitziet.... fijn, dat viel dus een beetje tegen. Een Bazar, veel tafels met allemaal hun eigen uitstalling, vandaar ook elk blokje een andere kleur, lekker vrolijk en gezellig.

Civil war Panic


Dit blok heet Panic en het is ook van Emma Florence Le Conte Furman. The Yankees komen, ze kon het nauwelijks geloven en raakte weliswaar in paniek, maar heeft ook een soort schort met grote zakken gemaakt voor onder haar enorm wijde rok... in die tijd werden de vrouwen nog niet betast en kon zij dus van alles smokkelen.

Blokken civil war


Huiswerk, binnenkort moet er weer het nodige af zijn dus hard aan het huiswerk. Dit blok heet Churches Spared. Dat zegt genoeg om hen heen was alles vernietigd enkel de kerken stonden er nog. Een leuk blok om te maken.

Schaar etui

En zie hier een etui voor mijn schaar, patroon van The Sampler in Haarlem ter ere van hun nieuwe naam, erg leuk om te maken maar het randje eromheen viel toch wel een beetje tegen.... voordat ik het mooi vond ben ik er 4 keer overheen gegaan